GoSAT GS 7070PVRi - první dvoutunerový přijímač Skylink Ready s podporou HbbTV a HEVC

01.07.2017 01:53

Náš trh se satelitní technikou byl obohacen o dvoutunerový satelitní přijímač s vestavěným licencovaným dekodérem Irdeto, který je primárně určený pro příjem satelitní televize Skylink. Přijímač nese označení GoSAT GS 7070PVRi.

Přijímač umožňuje příjem SD a HD kanálů v kompresi MPEG-2, MPEG-4/H.264 a nově také v kompresi HEVC/H.265. Přijímač umožňuje satelitní příjem v normách DVB-S a DVB-S2 a pracuje ve Full HD video rozlišení 1080p.

GoSAT GS 7070PVRi získal certifikát Skylink Ready podle nejnovější technické specifikace 1.5. Přijímač je primárně určen pro příjem českých a slovenských programů ze satelitu operátora Skylink. Přístroj je také možné použít pro příjem satelitní služby freeSAT operátora UPC DTH.

Srdcem přijímače je procesor MStar K5, paměť NOR 4MB, paměť flash NAND 256 MB a paměť RAM 512 MB.

GoSAT GS 7070PVRi umožňuje nahrávat dva HD (SD) programy současně a třetí HD (SD) program sledovat, přičemž můžete nahrávat ze dvou nezávislých frekvencí (transpondérů). To je právě výhoda dvoutunerového přijímače.
Nahrávat je možné na USB pevný disk, připojený k portu USB 2.0 na zadním panelu přijímače. Nahrávání na flash disk není možné z důvodu rychlosti.
Přijímač GS 7070PVRi má také některé multimediální funkce. Je vybaven několika aplikacemi jako Youtube, RSS čtečkou zpráv a informacemi o počasí. K dispozici je funkce HDMI CEC (současné ovládání přijímače a TV).

Tyto multimediální funkce jste mohli najít také u jednotunerového satelitního přijímače GoSAT 7060HDi, ale u dnes prezentovaného modelu GS 7070PVRi je navíc jedna významná funkce a to je podpora hybridního televizního vysílání HbbTV.Jako všechny přijímače Skylink Ready, tak i tento přijímač je vybaven funkcí FastScan, která nám umožňuje automatické dolaďování programů satelitního operátora Skylink. Divák se nemusí o nic starat a má vždy k dispozici aktuální nabídku programů. Přijímač splňuje také přísné energetické normy EU ohledně spotřeby přijímače v pohotovostním stavu, která je pod 1W.

Přístroj zajisté již můžete zakoupit na naší prodejně. Doporučená maloobchodní cena byla stanovena na 3.990,-Kč.

Fotogalerie: GoSAT GS 7070PVRi - první dvoutunerový přijímač Skylink Ready s podporou HbbTV a HEVC