Již vysílají tři multiplexy v DVB-T2 v Praze a středních Čechách

02.04.2018 18:51

Ke stávajícím dvěma již vysílaných multiplexů na kanálech K31 (ČRa) a K24 (CDG) zahájil svůj provoz veřejnoprávní DVB-T2 multiplex PS11  po celé České republice 29. března 2018. Se spuštěním veřejnoprávní sítě nové generace postupně dojde k řadě změn v distribuci programů ČT. Informoval o tom generální ředitel Petr Dvořák na dnešním zasedání Rady České televize.

V pořadí třetí tzv. přechodový multiplex na území Česka zahájil svůj provoz 29.3.2018. Bude jej provozovat Česká televize a šířit v něm všechny své programy ve vysokém rozlišení (HDTV) - tedy ČT1 HD, ČT2 HD, ČT Sport HD, ČT:D HD / ČT art HD a ČT Sport HD. Multiplex bude šířen ve druhé generaci pozemního vysílání - DVB-T2. Pro příjem proto bude nutný novější televizor nebo set top box s podporou DVB-T2 a kodeků HEVC a HE-AAC. Stávající distribuce programů v DVB-T bude z větší části zachována.

Pokud si již nyní chcete zlepšit svůj dosavadní příjem (např. programy ČT jsou šířeny ve FULL HD kvalitě 1920x1080) a nechcete pomalu přicházet o některé oblíbené programy (postupné vypínaní regionálních sítí a následné postupné utlumování či vypnutí Prahy a středních Čech v listopadu r.2019) tak máte již nyní čas k tomuto správnému kroku. Nečekejte až nebudou set-top-boxy či nové televizory nebo montážníci k příp. úpravě antén.

Pro provozovatele STA navštivte rubriku " Služby " nebo přímo tento odkaz anteny-iskra.webnode.cz/news/pro-svj-bytove-domy-majitele-montazni-firmy-a-vsechny-co-provozuji-sta-spolecne-televizni-anteny/ kde neleznete podrobné info k úpravě antén.